Kookoskalaa foliossa

Kalan valmistaminen foliossa on kätevää: kaikki aromit ja maut säilyvät nyyteissä, jotka avataan vasta tarjottaessa. Tämän kalaruoan resepti on alunperin Malesiasta. Keitetty riisi on kalan mainio lisuke. Kalana voit käyttää mitä tahansa vaaleaa kalaa, joko tuoretta tai pakastettua.

4 annosta

  • 800 g kalafileitä
  • 80 g kookoshiutaleita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl mietoa currya
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua korianteria
  • 4 arkkia alumiinifoliota
  • 1 rkl seesamöljyä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynsi, kuori ja raasta inkivääri, purista sitruunan mehu. Hienonna korianteri ja jaa kalafileet neljäksi annokseksi.

2. Kaada kookoshiutaleet kulhoon. Kaada hiutaleiden päälle 1½ dl kiehuvaa vettä ja anna sen seistä 10 minuuttia. Jauha kookosseos ja ruokalusikallinen korianteria, inkivääri, curry, suola ja sitruunamehu tehosekoittimessa. Purista joukkoon valkosipuli ja sekoita.

3. Voitele folio öljyllä. Levitä jokaiselle arkille ruokalusikallinen kookostahnaa ja aseta kala sen päälle. Levitä loppu tahna kalan päälle ja sulje folionyytit. Anna levätä 15 minuuttia. Keitä nyyttejä höyryssä 15 minuuttia. Tarjoile nyytit avattuina ja ripottele kalan päälle loppu korianteri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.