Vinkki: voit tehdä letuista myös lettukakun! Paista isoja räiskäleitä ja kokoa niistä, rahkaseoksesta sekä mansikoista juhannuskakku! Maistuvia lettuhetkiä & leppoisaa juhannusta!
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon kookosmaito, vesi, jauhot, hiutaleet, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi.
Tai: Vispaa kookosmaidon ja veden sekaan lettujauhot sekä kookoshiutaleet tasaiseksi taikinaksi. Paista miedolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa (ainakin valurautapannulla.
Kuumenna kattilassa n. ½ dl kermasta ja valkosuklaa palat puulastalla koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi, mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos.
Vinkki: voit lisätä halutessasi valkosuklaarahkan sekaan pilkottuja mansikoita.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras