Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Kiaran kahvi-kinuskikuppikakut

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9972
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:31

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Kiara leipoi kahvi-kinuskikuppikakkuja.

Taikina

  • 75 g Valio voita
  • 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ - ½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1-1 ½ rkl Nescafé pikakahvijauhetta
  • ½ rkl kiehuvaa vettä
  • ½ dl Valio maitoa
  • 1 dl Valio maitorahkaa
  • 1 kananmuna

Kahvikinuski

  • 2 dl Valio kuohukermaa
  • 2 dl (140 g) fariinisokeria
  • 3-4 tl Nescafé pikakahvijautetta
  • n. 20 g Valio voita

Kahvikinuskikuorrute

  • 150 g Valio voita huoneenlämpöisenä
  • 50-70 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • 3-4 dl tomusokeria
  • 3/4 dl tai maun mukaan kahvikinuskia

Lisäksi

  • 1-2 dl (pakaste)puolukoita
  • n. 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • vihreää ja keltaista pastaväriä
  • 60 g valkoista sokerimassaa
  • ½ dl tomusokeria

Valmistusohje

OHJE: Yhdistä kaikki kahvikinuskin aineet kulhossa paitsi voi ja 0,5 dl kermaa.  Keitä paksuksi kinuskiksi. Voit tarkistaa vesilasitestillä kinuskin koostumuksen (tiputa kylmään veteen kinuskia, sen pitäisi pysyä muodossaan ja olla muotoiltavissa). Lisää voi ja loppu kerma. Pistä hetkeksi sivuun odottamaan.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Sulata taikinan voi ja anna jäähtyä hetki. Yhdistä kaikki kuivat aineet kulhossa vispilällä sekoittaen. Yhdistä keskenään pikakahvijauhe ja kuuma vesitilkka. Yhdistä kaikki märät aineet eli voi, kahvi, maito, rahka sekä muna. Sekoita märät aineet kuivien joukkoon kevyesti. Sekoita lopussa nuolijalla.

Pursota taikinaa minikuppikakkuvuokiin, jotka ovat minimuffinipellillä. Ripottele muutama puolukka ja hasselpähkinärouhetta muffinien päälle.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuutti, mieluummin hiukan alle, ettei muffinsseista tule kuivia

Vatkaa kuorrutteen voita muutama minuutti, kunnes se on selkeästi vaaleampaa. Lisää tuorejuusto sekä kinuski (ja pikakahvijauhe) ja vatkaa sekaisin. Lisää tomusokeria. Värjää puolet kuorrutteesta halutessasi vihreäksi.

Pursota kuppikakut ja koristele sokerimassatähdillä. Ripusta muffinit lahjanarua ja teippiä apuna käyttäen kuuseen.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit