Kookoslohta
Loihdi perinteiselle lohelle eksoottisen herkullinen kuorrute kookoksen avulla.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
Kastike
- 1 (puna)sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- (1 chili)
- 1 dl kasvislientä
- 1 dl Alpro® soya ruoanlaittovalmistetta
- ½ tl suolaa
Lohi
- 800 g merilohta
Kuorrutukseen
- 1-2 dl kookoshiutaleita tai kauraleseitä
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele sipuli ja viipaloi chili. Kuullota sipulisilppua ja chiliä öljyssä 5 minuuttia.
2. Lisää kasvisliemi ja ruoanlaittovalmiste. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta suolalla.
3. Viipaloi lohi neljään osaan. Riko muna ja sekoita sen rakenne tasaiseksi. Kasta lohiviipaleet munassa ja sitten kookoshiutaleissa.
4. Paista lohipihvejä muutama minuutti per puoli.
Tarjoa kastike lohipalojen ja höyrytettyjen kasvisten kanssa
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti