Kalamurekkeella täytetyt lohifileet ja villiriisiä
Tämän ruoan voit varioida ylellisemmäksi tai vaatimattomammaksi. Käytä lempisieniäsi ja mieliviiniäsi. Halutessasi voit käyttää tavallista riisiä. Tehosekoitin tai yleiskone ovat hyvä apu kalamurekkeen teossa.
4 hengelle
- 4 palaa lohifileetä à 100 g
- 1/2 kuivaa valkoviiniä
Kalamureke
- 150 g valkolihaista kalaa
- 2 munanvalkuaista
- suolaa ja valkopippuria
Kastike
- 2 dl kalalientä
- 1/2 dl salottisipulisilppua
- 3 dl kuohukermaa
- 2 dl säilöttyjä sieniä
Riisi
- 2 dl villiriisisekoitusta
- 1 pieni keltasipuli
- 4 dl vihanneslientä
Valmistusohje
1. Riisi: Silppua sipuli. Pane riisi ja sipulisilppu kiehumaan vihannesliemeen. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä 20 minuuttia.
2. Mureke: Paloittele kalafilee, laita suolan ja pippurin kera mikseriin tai leikkuriin, hienonna sykäyksittäin, kunnes kala on hienojakoista (tai hienonna veitsellä käsityönä). Lisää valkuaiset sekä kerma ja pyöritä hiljaisella nopeudella tasaiseksi massaksi. Koepaista nokare ja lisää mausteita tarvittaessa.
3. Kastike: Silppua sipuli. Keitä kokoon kalalientä, viniä ja sipulia, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Lisää kerma ja kiehauta, lisää lopuksi sienet.
4. Lohi: Suolaa lohipalat kevyesti ja aseta voideltuun vuokaan. Jaa kalamureke lohipalojen päälle ja kaada viini vuokaan. Peitä kalat voi- tai leivinpaperilla. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia ja tarjoile heti riisin ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti