Votkalla maustettu lohipasta
Kylmäsavustettua lohta paistaessasi sen suolaisuus tulee esiin, joten ole varovainen, jos aiot lisätä suolaa tähän ruokaan. Kauniin vihreät pakasteherneet koristavat tämän jo muutenkin näyttävän ruoan.
Neljälle
- 400 g kylmäsavustettua lohta
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 punasipuli
- 1 rkl votkaa
- 1 dl kermaa
- 1 ½ dl kalalientä
- 250 g vihreitä herneitä (pakaste)
- 500 g penne-pastaa
Tarjoiluun
- 4 raakaa munankeltuaista
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.
2 Suikaloi savulohi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneksi. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi. Kuullota lohisuikaleita ja valkosipulisilppua voissa. Lisää kerma, kalaliemi ja votka ja anna poreilla muutama minuutti.
3. Sekoita yhteen pasta, lohikastike ja vihreät herneet. Jauha ruoan päälle mustapippuria ja tarjoile raaka keltuainen kullekin ruokailijalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku