Lohi-sahramikeitto
Maukas keitto, joka on helppo ja nopea tehdä suurellekin joukolle. Sahramissa on selvä, sille tyypillinen maku. Voit säädellä keiton maun mieleiseksesi sahramin määrällä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 kg lohifileetä
- 1 kg kuorellisia katkarapuja
- 1 purjo
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1-2 g sahramia (2-4 pakkausta)
- 3 ½ dl valkoviiniä (n. ½ pulloa)
- 5 dl kermaa
- 3 litraa kalalientä
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut ja kuutioi lohifilee. Puhdista ja suikaloi purjo. Säästä muutama suikale koristeeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneksi.
2. Kuullota purjo- ja valkosipulisilppu voissa yhdessä vehnäjauhojen ja sahramin kanssa. Lisää viini, kerma ja kalaliemi vähitellen ja sekoittaen. Kiehuta hiljalleen 5 minuuttia.
3. Lisää lohikuutiot keittoon ja anna poreilla vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Ota keitto liedeltä ja lisää katkaravut. Ripottele päälle purjosuikaleet ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku