Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohi-sahramikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas keitto, joka on helppo ja nopea tehdä suurellekin joukolle. Sahramissa on selvä, sille tyypillinen maku. Voit säädellä keiton maun mieleiseksesi sahramin määrällä.

Kahdeksalle

  • 1 kg lohifileetä
  • 1 kg kuorellisia katkarapuja
  • 1 purjo
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1-2 g sahramia (2-4 pakkausta)
  • 3 ½ dl valkoviiniä (n. ½ pulloa)
  • 5 dl kermaa
  • 3 litraa kalalientä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut ja kuutioi lohifilee. Puhdista ja suikaloi purjo. Säästä muutama suikale koristeeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneksi.

2. Kuullota purjo- ja valkosipulisilppu voissa yhdessä vehnäjauhojen ja sahramin kanssa. Lisää viini, kerma ja kalaliemi vähitellen ja sekoittaen. Kiehuta hiljalleen 5 minuuttia.

3. Lisää lohikuutiot keittoon ja anna poreilla vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Ota keitto liedeltä ja lisää katkaravut. Ripottele päälle purjosuikaleet ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto