Korinttipikkuleivät
Nämä pikkuleivät on helppo leipoa ja ne maistuvat hyvältä. Jos haluat aikuisempaa makua, voit liottaa korintteja tilkassa rommia tai konjakkia. Pikkuleivät voi hyvin pakastaa.
n. 70 kpl
- 50 g korintteja
- 200 g voita
- 2 ¼ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- n. 5 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita korintit likoamaan kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi, valuta.
2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää kananmuna. Yhdistä korintit ja kuivat ainekset, työstä sitten kaikki ainekset aika löysäksi taikinaksi.
3. Tee taikinasta pieniä kuulia. Laita ne aika harvaan leivinpaperille pellille, paina kokoon haarukalla. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku