Korinttipikkuleivät
Nämä pikkuleivät on helppo leipoa ja ne maistuvat hyvältä. Jos haluat aikuisempaa makua, voit liottaa korintteja tilkassa rommia tai konjakkia. Pikkuleivät voi hyvin pakastaa.
n. 70 kpl
- 50 g korintteja
- 200 g voita
- 2 ¼ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- n. 5 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita korintit likoamaan kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi, valuta.
2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää kananmuna. Yhdistä korintit ja kuivat ainekset, työstä sitten kaikki ainekset aika löysäksi taikinaksi.
3. Tee taikinasta pieniä kuulia. Laita ne aika harvaan leivinpaperille pellille, paina kokoon haarukalla. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi