Korvarengaspasta ricotta-juuston ja tomaatin kera
Orecchiette tarkoittaa italiaksi pieniä korvia. Annos sopii sudennälkäisellekin suulle. Tomaattien ja basilikan täydentämää kermaista ricottaa haluaa aina vain lisää, lisää.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 500g orecchiette-pastaa (pieniä korvilta näyttäviä pastalevyjä)
- 15-20 kirsikkatomaattia, neljään osaan jaettuna
- 100g tuoretta ricottajuustoa
- nippu hyvin silputtua korianteria
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä (myös hiukan pirskottamiseen)
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
- Keitä pastaa kiehuvassa vedessä noin 8 minuuttia. (poista ennen al dente -vaihetta)
- Sillä aikaan kun pasta kiehuu, kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista kirsikkatomaatteja 30 sekunnin ajan. Huuhdo pasta, mutta säilytä hiukan sen vettä.
- Lisää keitetty pasta ja ricotta-juusto pannulle. Kaada joukkoon hiukan pasta vettä; vesi rikkoo ricotta-juuston ja laimentaa kastiketta. Kastikkeenhan pitää olla pehmeää, ei kuivaa.
- Paista pastaa pannulla muiden ainesten kanssa kunnes se on
- Ripottele päälle korianteria ja pirskota neitsytoliiviöljy. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku