Korvarengaspasta ricotta-juuston ja tomaatin kera

Orecchiette tarkoittaa italiaksi pieniä korvia. Annos sopii sudennälkäisellekin suulle. Tomaattien ja basilikan täydentämää kermaista ricottaa haluaa aina vain lisää, lisää.

Ainekset

  • 500g orecchiette-pastaa (pieniä korvilta näyttäviä pastalevyjä)
  • 15-20 kirsikkatomaattia, neljään osaan jaettuna
  • 100g tuoretta ricottajuustoa
  • nippu hyvin silputtua korianteria
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä (myös hiukan pirskottamiseen)
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Keitä pastaa kiehuvassa vedessä noin 8 minuuttia. (poista ennen al dente -vaihetta)

- Sillä aikaan kun pasta kiehuu, kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista kirsikkatomaatteja 30 sekunnin ajan. Huuhdo pasta, mutta säilytä hiukan sen vettä.

- Lisää keitetty pasta ja ricotta-juusto pannulle. Kaada joukkoon hiukan pasta vettä; vesi rikkoo ricotta-juuston ja laimentaa kastiketta. Kastikkeenhan pitää olla pehmeää, ei kuivaa.

- Paista pastaa pannulla muiden ainesten kanssa kunnes se on

- Ripottele päälle korianteria ja pirskota neitsytoliiviöljy. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!