Korvarengaspasta ricotta-juuston ja tomaatin kera
Orecchiette tarkoittaa italiaksi pieniä korvia. Annos sopii sudennälkäisellekin suulle. Tomaattien ja basilikan täydentämää kermaista ricottaa haluaa aina vain lisää, lisää.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 500g orecchiette-pastaa (pieniä korvilta näyttäviä pastalevyjä)
- 15-20 kirsikkatomaattia, neljään osaan jaettuna
- 100g tuoretta ricottajuustoa
- nippu hyvin silputtua korianteria
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä (myös hiukan pirskottamiseen)
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
- Keitä pastaa kiehuvassa vedessä noin 8 minuuttia. (poista ennen al dente -vaihetta)
- Sillä aikaan kun pasta kiehuu, kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista kirsikkatomaatteja 30 sekunnin ajan. Huuhdo pasta, mutta säilytä hiukan sen vettä.
- Lisää keitetty pasta ja ricotta-juusto pannulle. Kaada joukkoon hiukan pasta vettä; vesi rikkoo ricotta-juuston ja laimentaa kastiketta. Kastikkeenhan pitää olla pehmeää, ei kuivaa.
- Paista pastaa pannulla muiden ainesten kanssa kunnes se on
- Ripottele päälle korianteria ja pirskota neitsytoliiviöljy. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka