Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Korvarengaspasta ricotta-juuston ja tomaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Orecchiette tarkoittaa italiaksi pieniä korvia. Annos sopii sudennälkäisellekin suulle. Tomaattien ja basilikan täydentämää kermaista ricottaa haluaa aina vain lisää, lisää.

Ainekset

  • 500g orecchiette-pastaa (pieniä korvilta näyttäviä pastalevyjä)
  • 15-20 kirsikkatomaattia, neljään osaan jaettuna
  • 100g tuoretta ricottajuustoa
  • nippu hyvin silputtua korianteria
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä (myös hiukan pirskottamiseen)
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Keitä pastaa kiehuvassa vedessä noin 8 minuuttia. (poista ennen al dente -vaihetta)

- Sillä aikaan kun pasta kiehuu, kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista kirsikkatomaatteja 30 sekunnin ajan. Huuhdo pasta, mutta säilytä hiukan sen vettä.

- Lisää keitetty pasta ja ricotta-juusto pannulle. Kaada joukkoon hiukan pasta vettä; vesi rikkoo ricotta-juuston ja laimentaa kastiketta. Kastikkeenhan pitää olla pehmeää, ei kuivaa.

- Paista pastaa pannulla muiden ainesten kanssa kunnes se on

- Ripottele päälle korianteria ja pirskota neitsytoliiviöljy. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta