Penne-pastaa voin ja juuston kera
Italialaiselle ei saisi erehtyä huomauttamaan että pasta al burro con formaggino on vain makaronia ja sulatejuustoa. Kermainen formaggino-juusto yhdistettynä aromaattiseen grana-padanoon tekee tästä reseptistä kotiruokien klassikon.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 450g penne-pastaa, pasta rigate
- 2 ruokalusikallista voita
- 1/2 tuoretta grana-padanoa raastettuna
- 2 ruokalusikallista formaggino-juustoa
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
- Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola ja keitä penne-pasta paketissa olevan ohjeen mukaan.
- Huuhdo pasta ja kaada kulhoon hiukan myös pastan omaa keitinvettä.
- Lisää raastettu grana-padano, voi ja juusto ja anna kuuman pastan ja keitinveden sulattaa kaikki aineet.
- Sekoita hyvin, jotta kastike tarttuisi pennejen vakoihin. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku