Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipulispaghettia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on italialainen versio keskiyön huikopalasta. Valkosipulispaghetti on kevyttä, siis täydellistä yön pikkutuntien syömistä sen jälkeen kun on saanut tanssikengät jalastaan. Kuka silloin enää jaksaa pizzaa?

4 hengelle

  • 500g spaghettia
  • 100g korppujauhoja
  • pieni nippu persiljaa hienoksi silputtuna
  • 1,2dl neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 3 chilipippuria murskattuna
  • suolaa mausteeksi

Valmistusohje

- Laita vesi kattilaan kiehumaan, lisää suola. Keitä spaghettia noin 8 minuuttia. Ota kattila liedeltä, kun pasta on al dente. Valuta spaghetti, mutta säästä muutama kauhallinen pastavettä.

- Paahda korppujauhot persiljan kanssa kuivalla kasarilla kullankeltaisiksi.

- Kuumenna toisella pannulla neitsytoliiviöljy ja valkosipulin ja chilipippurin sekoitus. Kiehauta muutama minuutti, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Älä polta valkosipulia, sillä silloin siitä tulee karvas.

- Lisää spaghetti pannuun, jossa on oliiviöljy, valkosipuli ja chilipippuri ja sekoita hyvin. Estääksesi kuivumista lisää muutama kauhallinen pastavettä. Anna kiehua muutama minuutti tai kunnes pasta on sopivan kypsää.

- Sekoita paahdettu korppujauhe ja persilja pastan joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta