Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan limeporsasta ja kookosnuudelit
Julkaistu
Kuudes jakso Kotikeittömestarit-sarjassa suunnataan toisella puolella maapalloa Aasiaan, kun kokki Risto Mikkola loihtii limeporsasta ja kookosnuudeleita.
- Annosmäärä: 4
Limeporsas
- 400 g porsaan suikaleita
- 0,5 dl seesamiöljyä
- 300 g thaiwokkipakastevihannekset
- 2 kpl limen kuoriraaste ja mehu
- 1 dl poke-kastiketta tai teriyakikastiketta
- 50 g suolapähkinöitä murskattuna
- 2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
Kookosnuudelit
- 1 pkt/ 200 g munanuudeleita
- 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
- 1 kpl sipulia suikaleina
- 1 kpl tuore chilipaprika viipaleina
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 1 kpl limen mehu
- 400 g kookosmaitoa
- 1 rkl kalakastiketta
- 2 dl kevätsipulia renkaina
Valmistusohje
- Valmista ensin limeporsas. Ruskista porsaan suikaleet kuumalla pannulla tilkassa seesamiöljyä. Kun suikaleissa on kaunis väri, lisää pannulle thaiwokkipakastevihannekset.
- Jatka hetki ruskistamista ja lisää mukaan teriyakikastike teriyakikastiketta sekä kahden limen mehu ja kuoriraaste. Kuumenna ja lisää mukaan suolapähkinät sekä hienonnettu korianteri.
- Valmista seuraavaksi kookosnuudelit. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois.
- Freesaa öljyssä kaikki kookosnuudelin kasvikset: valkosipulinkynnet, sipulisuikaleet, chilipaprikaviipaleet ja raastettu inkivääri. Lisää limemehu joukkoon ja kiehauta kasvikset pannulla.
- Lisää joukkoon kookosmaito ja kalakastike. Hauduta 2-3 minuuttia.
- Lisää kypsät nuudelit kastikkeen joukkoon varovasti sekoittaen. Koristele kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa