Japanilainen Lohi-bento– Saijan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps4_annos_Saija_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Ainekset

  • 2kpl Limeä
  • 1tl Misotahna
  • 2tl Mustia seesaminsiemeniä
  • 2dl Soijakastiketta
  • 0,5dl Ruokosokeria
  • 2kpl Valkosipulinkynttä
  • 4kpl Ananaskirsikkaa
  • Kourallinen neulapapuja
  • 1kpl Osterivinokas
  • 2kpl Keltajuurta
  • Kourallinen thaibasilikaa
  • 1tl Suolaa
  • 2tl Seesamiöljyä
  • Ramen-nuudelia

Valmistusohje

Marinoi lohi suolalla, riisiviinietikalla ja seesamiöljyllä. Laita jääkaappiin. Leikkaa inkivääri lastuiksi mandoliinilla ja kiehauta 1dl riisiviinietikassa, jossa on 1rkl ruokosokeria. Laita liemessä jäähtymään.

Siivuta ohueksi mandoliinilla keltajuuret ja valmista juurikkaille riisiviinietikasta, limestä, seesamiöljystä ja misosta kastike. Lisää suolaa maun mukaan.

Paista pannulla seesamiöljyssä ja valkosipulissa neulapavut sekä viipaloitu osterivinokas.

Kokoa boxin kahteen laatikkoon salaatti thaibasilikasta ja silmusalaatista. Laita kastikkeeksi keltajuurten lientä. Kiehauta teriyakikastiketta varten kattilassa soijaa 2dl  ja valkosipulia 1 kynsi paloiteltuna sekä ruokosokeria 3-4rkl ja viinietikkaa 1rkl ja 1 limen menu. Jäähdytä teriyakikastike.

Kiehauta vettä kattilassa ja lisää suolaa maun mukaan. Kaada Ramen-nuudelit kuumaan veteen ja kaada vesi pois. Mausta nuudelit seesamiöljyllä ja seesaminsiemenillä ja laita laatikkoon omaan osioonsa. Laita samaan osioon myös paistetut neulapavut.

Tee marinoituneesta lohesta pieniä rullia. Laita yhteen laatikkoon keltajuurta, ja lohirullat sekä inkivääriviipaleet.

Laita salaatin päälle yhteen osioon paistetut sienet ja keltajuuret. Koristele laatikot ananaskirsikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat