- Kuivaa kananrintafileet talouspaperilla ja leikkaa fileet suikaleiksi.
- Sekoita isossa kulhossa teriyakikastike, maapähkinävoi, sitruunamehu ja suola. Kääntele kanasuikaleet kastikkeessa
- Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Lisää kanasuikaleet ja anna ruskistua. Siirrä kanasuikaleet hetkeksi sivuun odottamaan.
- Lisää pannulle tarvittaessa tilkka seesamiöljyä. Lisää sitten mausteet ja riisi ja anna riisin hieman ruskistua.
- Lisää thaiwokkipakastekasvikset, kuumenna ja lisää lopuksi kanasuikaleet. Mausta limemehulla ja suolalla sekä mustapippurilla. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja kevätsipulilla.
Makuja
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen teriyakikana-maapähkinäwokki
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 24.08.2024 12:00
Kotikeittiömestarit-ohjelman toinen jakso hurmaa Japanin keittiöllä. Kokki Teresa Välimäki valmistaa maistuvan teriyakikana-maapähkinäwokin.
- Annosmäärä: 4
Teriyakana
- 400 g kanan rintafileitä tai -leikkeitä
- 0,5 dl teriyakikastiketta
- 1 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus pöytäsuolaa
Lisäksi
- 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl kuivattua ruohosipulia
- 0,5 tl chilijauhetta
- 5 dl kypsää jasmiiniriisiä
- 1 pss/ 500 g thaiwokkipakastekasviksia
- 0,5-1 kpl limen mehu
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Viimeistelyyn
- 1 dl suolapähkinöitä tai paahdettuja maapähkinöitä
- Hienonnettua kevätsipulia
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Risto Mikkolan limeporsasta ja kookosnuudelitKotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavallaMasterChef: BangBang kana – Petra V:n reseptiMarry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa