Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen teriyakikana-maapähkinäwokki
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman toinen jakso hurmaa Japanin keittiöllä. Kokki Teresa Välimäki valmistaa maistuvan teriyakikana-maapähkinäwokin.
- Annosmäärä: 4
Teriyakana
- 400 g kanan rintafileitä tai -leikkeitä
- 0,5 dl teriyakikastiketta
- 1 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus pöytäsuolaa
Lisäksi
- 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl kuivattua ruohosipulia
- 0,5 tl chilijauhetta
- 5 dl kypsää jasmiiniriisiä
- 1 pss/ 500 g thaiwokkipakastekasviksia
- 0,5-1 kpl limen mehu
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Viimeistelyyn
- 1 dl suolapähkinöitä tai paahdettuja maapähkinöitä
- Hienonnettua kevätsipulia
Valmistusohje
- Kuivaa kananrintafileet talouspaperilla ja leikkaa fileet suikaleiksi.
- Sekoita isossa kulhossa teriyakikastike, maapähkinävoi, sitruunamehu ja suola. Kääntele kanasuikaleet kastikkeessa
- Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Lisää kanasuikaleet ja anna ruskistua. Siirrä kanasuikaleet hetkeksi sivuun odottamaan.
- Lisää pannulle tarvittaessa tilkka seesamiöljyä. Lisää sitten mausteet ja riisi ja anna riisin hieman ruskistua.
- Lisää thaiwokkipakastekasvikset, kuumenna ja lisää lopuksi kanasuikaleet. Mausta limemehulla ja suolalla sekä mustapippurilla. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa