Tee majoneesipohja. Mittaa korkeaan ja kapeaan astiaan 1 kananmuna ja aseta sauvasekoitin keltuaisen päälle. Laita sauvasekoitin päälle ja ala hitaasti kaatamaan rypsiöljyä. Pidä sekoitin pohjassa, kunnes majoneesi paksuuntuu ja vedä sitten sauvasekoitin hitaasti ylös. Jaa seos kahteen kulhoon ja mausta molemmat 1 tl suolaa. Lisää toiseen majoneesipohjaan 0,5 tl chilihiutaleita sekä 2 tl oreganoa. Laita molemmat majoneesit jääkaappiin.
Laita vesi kiehumaan ja keitä 1 kananmuna 7-minuutin ajan. Laita kananmuna jääkylmään veteen.
Hienonna vihreää salaattia 1 dl ja revi sekaan 2 rkl auringonkukan versoja. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan.
Kuori ja pilko kananmuna pieniksi paloiksi. Ota suolalla maustettu majoneesipohja jääkaapista ja sekoita kananmuna sekaan. Pilko sekaan hieman rucolaa.
Kuumenna pannulla 3 rkl oliiviöljyä. Lisää sahrami, cayannepippuri, cajunmauste, valkosipulijauhe ja sipulijauhe. Kuumenna öljyseosta pannulla hetken ja lisää nyhtökaura. Paista nyhtökauraa noin 15min ja mausta suolalla.
Revi kaksi romainesalaatin lehteä ja ripottele hieman oliiviöljyä molemmille puolille.
Lisää salaatin päälle munasalaatti, salaattiseos ja nyhtökaura. Viimeistele rucolalla ja chili-oregano-majoneesilla