Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua ahventa anjoviskermassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joidenkin mielestä ahven on parhaimmillaan 300-400 gramman painoisena. Mieluiten sen pitäisi olla pyydystetty kuulemma murtovedestä. Voissa paistettu ahven on joka tapauksessa herkkua, vaikkei kalastuspaikka olisikaan tiedossa.

4 hengelle

  • 8-12 ahvenfileetä
  • vehnäjauhoa
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • pippuria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 purkki anjovisfileitä (125 g)
  • 1 nippu ruohosipulia
  • uusia perunoita

Valmistusohje

1. Kääntele fileet jauhoissa ja paista ne kullanruskeiksi. Siirrä fileet sivuun ja suolaa sekä pippuroi ne kevyesti.

2. Kaada kerma pannulle ja lisää anjovikset. Keittele sekoitellen, niin että anjovisfileet "sulavat" kermaan.

3. Nosta ahvenfileet takaisin pannulle, anna lämmetä. Sirottele päälle hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile heti suoraan paistinpannusta vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala