Paistettua ahventa anjoviskermassa
Joidenkin mielestä ahven on parhaimmillaan 300-400 gramman painoisena. Mieluiten sen pitäisi olla pyydystetty kuulemma murtovedestä. Voissa paistettu ahven on joka tapauksessa herkkua, vaikkei kalastuspaikka olisikaan tiedossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 hengelle
- 8-12 ahvenfileetä
- vehnäjauhoa
- voita paistamiseen
- suolaa
- pippuria
- 3 dl kuohukermaa
- 1 purkki anjovisfileitä (125 g)
- 1 nippu ruohosipulia
- uusia perunoita
Valmistusohje
1. Kääntele fileet jauhoissa ja paista ne kullanruskeiksi. Siirrä fileet sivuun ja suolaa sekä pippuroi ne kevyesti.
2. Kaada kerma pannulle ja lisää anjovikset. Keittele sekoitellen, niin että anjovisfileet "sulavat" kermaan.
3. Nosta ahvenfileet takaisin pannulle, anna lämmetä. Sirottele päälle hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile heti suoraan paistinpannusta vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"