Kuhafileetä ja kastiketta vihreillä linsseillä
Kuhafilee on kaikista herkullisinta, kun siinä on jäljellä nahka. Voi ja kerma sopivat hyvin tämän kevyen kalan kera.
Neljälle
- 600 g nahallista kuhafileetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl voita
Kastike
- 1 dl keitettyjä belugalinssejä
- 1 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- 2 tl hienonnettua ruohosipulia
Koristeluun
- paistettuja sipulirenkaita
- friteerattuja salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Kastike: Kuumenna kalaliemi ja kerma kiehuvaksi, keitä 2 minuuttia. Lisää linssit ja ruohosipuli.
2. Mausta kuha suolalla ja pippurilla, paista voissa 2-3 minuuttia molemmin puolin. Aloita nahkapuolesta ja käännä.
3. Lusikoi kastike neljälle lämpimälle lautaselle, asettele kuhat lautasille ja koristele. Itsetehty perunamuusi tai keitetyt uudet perunat ja vihannekset kuten sokeriherneet, vihreät pavut tai parsakaali sopivat hyvin lisukkeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka