Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuhafileetä ja kastiketta vihreillä linsseillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuhafilee on kaikista herkullisinta, kun siinä on jäljellä nahka. Voi ja kerma sopivat hyvin tämän kevyen kalan kera.

Neljälle

  • 600 g nahallista kuhafileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita

Kastike

  • 1 dl keitettyjä belugalinssejä
  • 1 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl hienonnettua ruohosipulia

Koristeluun

  • paistettuja sipulirenkaita
  • friteerattuja salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Kastike: Kuumenna kalaliemi ja kerma kiehuvaksi, keitä 2 minuuttia. Lisää linssit ja ruohosipuli.

2. Mausta kuha suolalla ja pippurilla, paista voissa 2-3 minuuttia molemmin puolin. Aloita nahkapuolesta ja käännä.

3. Lusikoi kastike neljälle lämpimälle lautaselle, asettele kuhat lautasille ja koristele. Itsetehty perunamuusi tai keitetyt uudet perunat ja vihannekset kuten sokeriherneet, vihreät pavut tai parsakaali sopivat hyvin lisukkeiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee