Jauhelihapuikulat
Alkuperäinen ohje tunnetaan nimellä häränlihapyyt. Pyyt valmistettiin yleensä vasikan jauhelihasta ja täytettiin lusikallisella persiljavoita, hienonnetuilla sienillä, sipulilla, anjoviksella tai hienonnetuilla luumuilla. Aivan yhtä maittava lopputulos syntyy naudan- ja porsaanlihan sekoituksesta. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.
4 annosta
- 1 rkl korppujauhoja
- 1 rkl maitoa
- 400 g naudan jauhelihaa
- 100 g porsaan jauhelihaa
- 1 muna
- suolaa
- pippuria
- voita paistamiseen
- 2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Sekoita korppujauhot ja maito, anna turvota. Sekoita maitoseos jauhelihaan, lisää muna ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pieni koepihvi ja tarkista maku ja koostumus.
2. Muotoile taikinasta pieniä tankoja ja painele ne ruokalusikalla munan muotoisiksi. Paista puikulat voissa ja hauduta kypsiksi kermassa kannen alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku