Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihapuikulat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäinen ohje tunnetaan nimellä häränlihapyyt. Pyyt valmistettiin yleensä vasikan jauhelihasta ja täytettiin lusikallisella persiljavoita, hienonnetuilla sienillä, sipulilla, anjoviksella tai hienonnetuilla luumuilla. Aivan yhtä maittava lopputulos syntyy naudan- ja porsaanlihan sekoituksesta. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

4 annosta

  • 1 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 100 g porsaan jauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa
  • pippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja maito, anna turvota. Sekoita maitoseos jauhelihaan, lisää muna ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pieni koepihvi ja tarkista maku ja koostumus.

2. Muotoile taikinasta pieniä tankoja ja painele ne ruokalusikalla munan muotoisiksi. Paista puikulat voissa ja hauduta kypsiksi kermassa kannen alla.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit