Tämä on kaikkien suosikkikakku, joka maistuu jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Ainekset

  • 8 palaa

Taikina

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 150 g voita
  • 3,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 6 omenaa raastettuina karkeasti

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi yhteen voi, jauho ja suola muruiksi. Sekoita veden kanssa sileäksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Kauli taikina ja vuoraa matala vuoka.

3. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, sen jälkeen karkeasti raastetut omenat. Kaada täyte vuokaan taikinapohjan päälle. Paista noin 30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku