Liisan kakku

Tämä on kaikkien suosikkikakku, joka maistuu jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Ainekset

  • 8 palaa

Taikina

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 150 g voita
  • 3,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 6 omenaa raastettuina karkeasti

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi yhteen voi, jauho ja suola muruiksi. Sekoita veden kanssa sileäksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Kauli taikina ja vuoraa matala vuoka.

3. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, sen jälkeen karkeasti raastetut omenat. Kaada täyte vuokaan taikinapohjan päälle. Paista noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.