Liisan kakku
Tämä on kaikkien suosikkikakku, joka maistuu jälkiruokana tai kahvin kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 8 palaa
Taikina
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 150 g voita
- 3,5 dl sokeria
- 3 munaa
- 6 omenaa raastettuina karkeasti
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi yhteen voi, jauho ja suola muruiksi. Sekoita veden kanssa sileäksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kauli taikina ja vuoraa matala vuoka.
3. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, sen jälkeen karkeasti raastetut omenat. Kaada täyte vuokaan taikinapohjan päälle. Paista noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa