Ricottaletut mustikkahillolla
Tämä on täydellinen viikonloppuaamiainen. Helppo valmistaa mutta ylellinen tarjoilla. Tarjoile mielellään kahvin tai teen kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl ricottaa
- 1 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 1 rkl raakaruokosokeria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 hyppysellinen suolaa
- 1 nokare voita paistamiseen
Tarjoiluun
- mustikkahilloa
Valmistusohje
1. Erottele munankeltuaiset valkuaisista. Sekoita ricotta, keltuaiset ja maito. Kääntele varoen mukaan jauhot, sokeri, sitruunankuori ja suola.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne mukaan ricottataikinaan. Kuumenna voita pannussa ja paista pieniä, ohuita lettuja.
3. Tarjoile mustikkahillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa