Moussaka juurisellerillä

Tämän ohjeen moussaka on aivan omanlaisensa variaatio. Juuri tällaisena sitä tehtiin ravintola P.A. & Co:ssa Tukholmassa.

6-8 hengelle

  • 4 sipulia
  • 1 porkkana
  • 100 g juuriselleriä
  • oliviöljyä
  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 1 purkki (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna
  • 3 munakoisoa

Valkokastike

  • 3 rkl voita
  • 1/2 dl vehnäjauhoa
  • 6 dl maitoa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Silppua sipulit, porkkana ja selleri. Kuullota öljyssä. Lisää jauheliha, riko sitä puuhaarukalla paiston aikana. Lisää tomaattimurska liemineen, tomaattipyree, valkosipulinkynnet ja lihaliemikuutio. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen puoli tuntia paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Valkokastike: sulata voi, mutta älä ruskista. Lisää jauhot ja kuullota niitä muutama minuutti hämmentäen ja ruskistumista varoen. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa, lisää juustoraaste, keitä hämmentäen 4-5 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Huuhdo ja leikkaa munakoisot pitkittäin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leivitä ne kevyesti vehnäjauhoissa ja paista ne kullanruskeiksi keskilämmöllä. Kerrostele voideltuun uunivuokaan munakoisoviipaleita, jauhelihakastiketta ja valkokastiketta 2-3 kertaa, lopuksi valkokastiketta. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!