Kreikkalainen salaatti sardellien kanssa

Etsi tähän salaattiin oikein auringonkypsyttämiä tomaatteja. Muutama tippa kullanvihreää oliiviöljyä on riittävä kastike tälle salaatille, muuta ei tarvita oikean maun saavuttamiseksi.

Neljälle

  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 kurkku
  • 2 paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 3 sardellifileetä
  • 20 oliivia
  • 300 g feta-juustoa
  • ½dl oliiviöljyä
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa
  • erilaisia salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaatit 8-10 lohkoon. Kuori kurkku ja leikkaa puolen sentin puolikuiksi. Viipaloi paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi.

2. Sekoita yhteen vihannekset, salaatinlehdet ja sardellit, lisää feta palasina ja sekoita varoen.

3. Asettele salaatti isolle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Tiputtele oliiviöljy salaatille ja ripota päälle oreganoa. Suolaa, jos tarpeen. Tarjoile vastapaistettua maalaisleipää salaatin rinnalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.