Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kreikkalainen salaatti sardellien kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Etsi tähän salaattiin oikein auringonkypsyttämiä tomaatteja. Muutama tippa kullanvihreää oliiviöljyä on riittävä kastike tälle salaatille, muuta ei tarvita oikean maun saavuttamiseksi.

Neljälle

  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 kurkku
  • 2 paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 3 sardellifileetä
  • 20 oliivia
  • 300 g feta-juustoa
  • ½dl oliiviöljyä
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa
  • erilaisia salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaatit 8-10 lohkoon. Kuori kurkku ja leikkaa puolen sentin puolikuiksi. Viipaloi paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi.

2. Sekoita yhteen vihannekset, salaatinlehdet ja sardellit, lisää feta palasina ja sekoita varoen.

3. Asettele salaatti isolle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Tiputtele oliiviöljy salaatille ja ripota päälle oreganoa. Suolaa, jos tarpeen. Tarjoile vastapaistettua maalaisleipää salaatin rinnalla.

Tuoreimmat aiheesta

Kreikkalainen salaatti