Kesäinen juustosalaatti

Rapea salaatti rouskuu mukavasti suussa. Pähkinät, täysjyväleipä ja salaattijuusto antavat kesäiselle salaatille ruokaisuutta.

Ainekset

  • 1 prk salaattijuustoa
  • 2 ruukkua vihreää salaattia
  • nippu uusia porkkanoita
  • 2 uutta sipulia
  • 10 retiisiä
  • pala kurkkua
  • kirveliä
  • 30 g saksanpähkinöitä
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • 4 palaa täysjyväleipää
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Revi salaatit kulhoon. Viipaloi porkkanat, sipulit, retiisit ja kurkku aivan ohuiksi viipaleiksi sekaan. Silppua myös sipulinvarret salaattiin.

Nypi kirveliä salaatin mausteeksi ja sekoita pähkinät sen joukkoon. Roiskuttele balsamicoa ja oliiviöljyä mukaan ja sekoita salaatti hyvin.

Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja mausta valkosipulilla. Paista leipä viipaleina, tankoina tai kuutioina rapeaksi ja mausta suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.