Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäinen juustosalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapea salaatti rouskuu mukavasti suussa. Pähkinät, täysjyväleipä ja salaattijuusto antavat kesäiselle salaatille ruokaisuutta.

Ainekset

  • 1 prk salaattijuustoa
  • 2 ruukkua vihreää salaattia
  • nippu uusia porkkanoita
  • 2 uutta sipulia
  • 10 retiisiä
  • pala kurkkua
  • kirveliä
  • 30 g saksanpähkinöitä
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • 4 palaa täysjyväleipää
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Revi salaatit kulhoon. Viipaloi porkkanat, sipulit, retiisit ja kurkku aivan ohuiksi viipaleiksi sekaan. Silppua myös sipulinvarret salaattiin.

Nypi kirveliä salaatin mausteeksi ja sekoita pähkinät sen joukkoon. Roiskuttele balsamicoa ja oliiviöljyä mukaan ja sekoita salaatti hyvin.

Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja mausta valkosipulilla. Paista leipä viipaleina, tankoina tai kuutioina rapeaksi ja mausta suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Juustosalaatti