Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Fish and chips on perinteistä englantilaista pikaruokaa. Tässä on itsetehty versio.

Neljälle

  • 4 annosta kalafileitä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ykkösolutta
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 800 g perunoita
  • öljyä friteeraukseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • vihanneksia

Tarvitset myös

  • friteerauskeittimen

Valmistusohje

1. Pyyhi kalafileet kuiviksi. Sekoita jauhot, olut, muna ja rapsiöljy. Kuori perunat ja paloittele ne tikuiksi. Anna niiden liota vedessä n. 1 tunti, jotta tärkkelys liukenee. Kaada vesi pois ja valuta perunat, kuivaa pyyhkeellä.

2. Esipaista perunoita 140-asteisessa öljyssä 4-6 minuuttia. Nosta friteerauskori ja valuta. Lisää lämpötilaa 180 asteeseen. Friteeraa perunoita vielä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat toivotun värisiä. Valuta taas. Säilytä perunoita talouspaperin alla tarjoiluun asti.

3. Kasta kalafileet frityyritaikinaan ja friteeraa yksi kerrallaan, n. 2 minuuttia per filee. Mausta suolalla ja pippurilla, suolaa myös ranskalaiset perunat. Tarjoile vihannesten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee