Kuha-persiljakeitto

Kuha on hieno kala, jonka liha on kiinteää ja maukasta. Lisää sitä persiljakeittoon, niin saat maittavan lounaan tai iltaruoan.

4 annosta

  • 1,2 l kalalientä
  • 1 persiljaruukku
  • 2-3 rkl voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 250 g suikaloitua kuhafileetä

Valmistusohje

1. Leikkaa kalafilee ohuiksi suikaleiksi. Poista persiljasta varret. Lämmitä keittolautaset.

2. Kiehauta kalaliemi ja sekoita joukkoon sauvasekoittimella persilja ja voi, niin keitto saa kauniin vaaleanvihreän värin. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla. Pane joukkoon kuhasuikaleet ja anna kypsyä niin kauan, että kala on läpikotaisin valkoista.

3. Nosta kalasuikaleet pois reikäkauhalla ja annostele lämmitetyille lautasille. Kaada päälle kuuma liemi ja tarjoa saman tien.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.