Kuha-persiljakeitto
Kuha on hieno kala, jonka liha on kiinteää ja maukasta. Lisää sitä persiljakeittoon, niin saat maittavan lounaan tai iltaruoan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 1,2 l kalalientä
- 1 persiljaruukku
- 2-3 rkl voita
- suolaa
- valkopippuria
- 250 g suikaloitua kuhafileetä
Valmistusohje
1. Leikkaa kalafilee ohuiksi suikaleiksi. Poista persiljasta varret. Lämmitä keittolautaset.
2. Kiehauta kalaliemi ja sekoita joukkoon sauvasekoittimella persilja ja voi, niin keitto saa kauniin vaaleanvihreän värin. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla. Pane joukkoon kuhasuikaleet ja anna kypsyä niin kauan, että kala on läpikotaisin valkoista.
3. Nosta kalasuikaleet pois reikäkauhalla ja annostele lämmitetyille lautasille. Kaada päälle kuuma liemi ja tarjoa saman tien.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku