Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Fenkolikeittoa ja simpukoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä keitto on todella nopeatekoista. Siitä saa maukkaan lounaan yhdessä leivän kanssa tai elegantin alkuruoan hienoille illallisille.

4 annosta

  • 8 dl kasvislientä
  • 1 fenkoli
  • 2 dl kuohukermaa
  • 40 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 purkki simpukoita

Valmistusohje

1. Kiehauta kasvisliemi, suikaloitu fenkoli ja kerma. Keitä, kunnes fenkoli pehmenee. Lisää voi ja jauha sauvasekoittimella, kunnes keiton koostumus on tasainen. Mausta sitten suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

2. Aseta simpukat lämmitetyille lautasille, kaada päälle kuuma keitto ja tarjoile välittömästi.

Tuoreimmat aiheesta

Fenkoliruokia