Oliivinen kalapata
Teho- tai sauvasekoitin on oivallinen apuväline keittiössä. Sillä teet hetkessä kevyitä mutta täyteläisiä kastikkeita ilman rasvan häivää. Ja kaikenlisäksi mausta tinkimättä!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 600 g kiinteää kalafileetä
- 5 dl kalalientä
- ½ purjosipuli
- 1 tomaatti
- 10 tomaattia
- 8 retiisiä
- ½ paprika
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunalohkoja
Valmistusohje
1. Nosta kala kattilaan ja kaada päälle niin paljon kuumaa kalalientä, että kala peittyy. Hauduta kalaa 5 minuuttia tai kunnes se on läpikotaisin valkoista. Nosta kattilassa ja pidä lämpimänä.
2. Puhdista, huuhtele ja paloittele purjo. Leikkaa tomaatti lohkoiksi. Keitä purjo ja tomaatti liemessä. Soseuta ne sitten tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kala takaisin kattilaan.
3. Kuutioi retiisit ja paprika. Ripottele retiisit, paprikat ja oliivit padan pinnalle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras