Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oliivinen kalapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Teho- tai sauvasekoitin on oivallinen apuväline keittiössä. Sillä teet hetkessä kevyitä mutta täyteläisiä kastikkeita ilman rasvan häivää. Ja kaikenlisäksi mausta tinkimättä!

4 annosta

  • 600 g kiinteää kalafileetä
  • 5 dl kalalientä
  • ½ purjosipuli
  • 1 tomaatti
  • 10 tomaattia
  • 8 retiisiä
  • ½ paprika
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunalohkoja

Valmistusohje

1. Nosta kala kattilaan ja kaada päälle niin paljon kuumaa kalalientä, että kala peittyy. Hauduta kalaa 5 minuuttia tai kunnes se on läpikotaisin valkoista. Nosta kattilassa ja pidä lämpimänä.

2. Puhdista, huuhtele ja paloittele purjo. Leikkaa tomaatti lohkoiksi. Keitä purjo ja tomaatti liemessä. Soseuta ne sitten tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kala takaisin kattilaan.

3. Kuutioi retiisit ja paprika. Ripottele retiisit, paprikat ja oliivit padan pinnalle ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata