Madekeitto
Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa helpon medekeiton.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- noin 1- 1 1/2 kg nyljetty made ja maksa
- 6 perunaa lohkoina
- 1 sipuli hienonnettuna
- suolaa
- 8 maustepippuria
- laakerinlehti
- 2 dl kermaa
- 4 rkl voita
- hapanleipä viipale
Valmistusohje
Kiehauta suolalla maustettu vesi ja laita perunat, nyljetty made ja maksa kattilaan. Anna kiehahtaa ja kerää reikäkauhalla vaahtoa pois niin kauna kun sitä syntyy.
Lisää loput aineet paitsi tilli ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
Nestettä pitää olla kattilassa niin, että kaikki ainekset peittyvät hyvin.
Nosta made ja hapanleipä viipale pois reikäkauhan avulla kattilasta lautaselle. Erottele kalanliha ruodoista ja lisää keittoon. Tarkista maku ja sekoita tilli joukkoon. Nauti hapanleivän ja voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi