Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa helpon medekeiton.

Ainekset

  • noin 1- 1 1/2 kg nyljetty made ja maksa
  • 6 perunaa lohkoina
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • suolaa
  • 8 maustepippuria
  • laakerinlehti
  • 2 dl kermaa
  • 4 rkl voita
  • hapanleipä viipale

Valmistusohje

Kiehauta suolalla maustettu vesi ja laita perunat, nyljetty made ja maksa kattilaan. Anna kiehahtaa ja kerää reikäkauhalla vaahtoa pois niin kauna kun sitä syntyy.

Lisää loput aineet paitsi tilli ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.

Nestettä pitää olla kattilassa niin, että kaikki ainekset peittyvät hyvin.

Nosta made ja hapanleipä viipale pois reikäkauhan avulla kattilasta lautaselle. Erottele kalanliha ruodoista ja lisää keittoon. Tarkista maku ja sekoita tilli joukkoon. Nauti hapanleivän ja voin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto