Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kukkakaali-parsakaalipiirakka

4:50img
Julkaistu 12.08.2015 14:58

12.8.2015. Arjan Leivontanurkan kotitalousopettaja Arja Elina Laine leipoi piirakan satokauden raaka-aineista.

Pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
  • tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)

Täyte

  • 2-3 rkl voita
  • 1 nippu (puna)sipuleja varsineen
  • 400 g kukkakaalia (1 pieni)
  • 400 g parsakaalia (1 pieni)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl tuoretta rakuunaa tai persiljaa hienonnettuna
  • 2 dl ranskankermaa (1 tlk)
  • 200 g mustapippurituorejuustoa
  • 100 g mustaleimaemmentaljuustoraastetta
  • 1 muna

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla pannussa nopeasti (3-5 min) sipulit varsineen ja pilkotut kaalinnuput, mausta suolalla ja muskottipähkinällä sekä silppua joukkoon myös yrtit.

Levitä piirakkapohjalle paistettu sipuli-kaaliseos ja paista tällaisena 15 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.

Sekoita erikseen ranskankermaan juustot ja muna. Kaada tämä 15 min esipaistetun piirakan päälle. Jatka paistamista 20 - 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka ja paksumpi paistos, sitä pidempi paistoaika. Koristele tuoreella rakuuna- tai persiljasilpulla.

VINKKI: Voit tehdä piirakan myös lehtikaalista, jonka pieniä lehtiä tarvitaan noin 1 litra

Hyvää syntyy myös metsäsienisekoituksilla, esim. kantarelleilla ja mustilla torvisienillä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset piirakat