12.8.2015. Arjan Leivontanurkan kotitalousopettaja Arja Elina Laine leipoi piirakan satokauden raaka-aineista.
Pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
- tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte
- 2-3 rkl voita
- 1 nippu (puna)sipuleja varsineen
- 400 g kukkakaalia (1 pieni)
- 400 g parsakaalia (1 pieni)
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 dl tuoretta rakuunaa tai persiljaa hienonnettuna
- 2 dl ranskankermaa (1 tlk)
- 200 g mustapippurituorejuustoa
- 100 g mustaleimaemmentaljuustoraastetta
- 1 muna
Valmistusohje
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla pannussa nopeasti (3-5 min) sipulit varsineen ja pilkotut kaalinnuput, mausta suolalla ja muskottipähkinällä sekä silppua joukkoon myös yrtit.
Levitä piirakkapohjalle paistettu sipuli-kaaliseos ja paista tällaisena 15 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.
Sekoita erikseen ranskankermaan juustot ja muna. Kaada tämä 15 min esipaistetun piirakan päälle. Jatka paistamista 20 - 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka ja paksumpi paistos, sitä pidempi paistoaika. Koristele tuoreella rakuuna- tai persiljasilpulla.
VINKKI: Voit tehdä piirakan myös lehtikaalista, jonka pieniä lehtiä tarvitaan noin 1 litra
Hyvää syntyy myös metsäsienisekoituksilla, esim. kantarelleilla ja mustilla torvisienillä.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku