Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanacurrya, parsakaalia ja paksoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uskalla joskus laittaa oikein tulista currya. Ellet löydä kaupasta paksoita, voit korvata sen pinaatilla ja hennoilla kevätsipuleilla. Ellet löydä punaista thaichiliä, voit käyttää tavallisia punaisia chilejä. Keitetty jasmiiniriisi sopii mainiosti tämän ruuan lisukkeeksi.

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 250 g parsakaalia
  • 250 g paksoita

Maapähkinäkastike

  • ½ dl hienonnettuja maapähkinöitä
  • 4 rkl pähkinävoita
  • 2 punaista thaichiliä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 purkki kookosmaitoa (400 ml)
  • 4 tl punaista currytahnaa
  • 1 rkl raakasokeria
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua

Valmistusohje

1. Rouhi pähkinät pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit hienoksi. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot. Kuullota sipulisilppuja öljyssä, lisää kookosmaito, chilisilppu, currytahna, sokeri ja kalakastike ja keitä sekoittaen 2 minuuttia. Lisää pähkinärouhe ja pähkinävoi. Keitä hiljaa ilman kantta 30 minuuttia. Purista appelsiinista mehu ja sekoita kastikkeeseen.

2. Jaa parsakaali nuppuihin ja keitä pehmeäksi vähäsuolaisessa vedessä. Puhdista paksoinlehdet ja keitä nekin pehmeiksi. Pidä lämpiminä tarjoiluun.

3. Leikkaa fileet isohkoiksi kuutioiksi. Laita ne maapähkinäkastikkeeseen vähän kerrallaan ja anna kiehahtaa aina erien välillä. Anna lopuksi fileepalojen kiehua hiljaa kastikkeessa 10 minuuttia. Tarjoile vihannesten kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kanacurry