Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkanagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on raikas ja maukas gratiini. Tarjoile yksinään hyvän leivän kera tai erilaisten lisukkeiden kera. Soijamakkara sopii hyvin sen kanssa.

Neljälle

  • 650 g porkkanoita
  • 3 lehtisellerinvartta
  • 3 dl kasvislientä
  • 75 g cheddarjuustoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi porkkanat sentinpaksuisiksi paloiksi. Paloittele selleri samoin. Sulata 2 rkl margariinia kattilassa ja paista vihanneksia samalla sekoittaen muutama minuutti ilman että ne saavat väriä. Kaada liemi päälle ja keitä pehmeiksi, n. 10 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kaada keitetyt vihannekset lävikköön ja säästä liemi. Laita vihannekset uuninkestävään vuokaan. Raasta juusto.

3. Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja ja yhtä paljon huoneenlämpöistä margariinia. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja vatkaa mukaan margariini-jauhoseos vähän kerrallaan, anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää 2/3 juustosta ja anna sen sulaa, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike vihannesten päälle ja ripottele päälle loput juustosta. Laita vuoka uunin ylätasolle 10 minuutiksi tai kunnes gratiini on kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini