Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoitua fenkolia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miedosti lakritsilta maistuva fenkoli on maistuva lisuke useimmille ruoille. Tässä se tarjoillaan gratinoituna.

Neljälle

  • 2 fenkolia ”tillinoksien” kera
  • suolaa ja vettä
  • 30 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Puhdista fenkolit ja hienonna ”tillit”. Halkaise fenkolit ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

2. Nosta fenkolit vedestä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Sekoita voi, korppujauhot, suola ja pippuri sekä fenkolitilli. Levitä seos fenkolinpuolikkaille.

3. Gratinoi uunissa 10 minuuttia tai kunnes fenkolit ovat kauniin kullanruskeita.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini