Gratinoitua fenkolia
Miedosti lakritsilta maistuva fenkoli on maistuva lisuke useimmille ruoille. Tässä se tarjoillaan gratinoituna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 fenkolia ”tillinoksien” kera
- suolaa ja vettä
- 30 g huoneenlämpöistä voita
- 2 rkl korppujauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Puhdista fenkolit ja hienonna ”tillit”. Halkaise fenkolit ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
2. Nosta fenkolit vedestä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Sekoita voi, korppujauhot, suola ja pippuri sekä fenkolitilli. Levitä seos fenkolinpuolikkaille.
3. Gratinoi uunissa 10 minuuttia tai kunnes fenkolit ovat kauniin kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku