Gratinoitua fenkolia

Miedosti lakritsilta maistuva fenkoli on maistuva lisuke useimmille ruoille. Tässä se tarjoillaan gratinoituna.

Neljälle

  • 2 fenkolia ”tillinoksien” kera
  • suolaa ja vettä
  • 30 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Puhdista fenkolit ja hienonna ”tillit”. Halkaise fenkolit ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

2. Nosta fenkolit vedestä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Sekoita voi, korppujauhot, suola ja pippuri sekä fenkolitilli. Levitä seos fenkolinpuolikkaille.

3. Gratinoi uunissa 10 minuuttia tai kunnes fenkolit ovat kauniin kullanruskeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!