Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin kesäkeitto

Julkaistu 22.07.2014 12:01

Hellapoliisin kesäkeitto maistuu heinäkuun helteillä.

Ainekset

  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 isoa varhaisperunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 pieni kukkakaali
  • 100 g herneitä
  • 6 dl maitoa (tai osa kermaa)
  • 100-200 g sulatejuustoa
  • suolaa maun mukaan
  • 1 ruukku hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Laita vesi ja liemikuutio kattilaan kiehumaan.

Pese isot varhaisperunat hyvin ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuori porkkanat ja leikkaa suupaloiksi. Hienonna sipuli ja irrota kukkakaali kukinnoiksi. Pienennä tarvittaessa.

Laita kasvikset kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä kannen alla hetki, kunnes perunat alkavat kypsyä.

Lisää herneet, maito ja sulatejuusto.

Kiehauta.

Mausta ripauksella suolaa.

Hienonna joukkoon tuoretta persiljaa.

Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto