Gratinoidut endiivit
Kalpeat endiivisalaattikääröt ovat itse asiassa versoja, jotka kasvavat mullan alla. Versot suojataan valolta, jotta ne eivät viherry. Endiivisalaattia (salaattisikuria) käytetään erityisen paljon Belgiassa. Se on maultaan hieman kitkerä, mutta miedontuu keitettäessä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 8 endiiviä (salaattisikuria)
- vettä ja suolaa keittämiseen
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 dl emmentaljuustoraastetta
- 1 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Siisti ja huuhtele endiivit.
2. Keitä 1/2 litraa vettä ja 1 tl suolaa. Lisää sitruunanmehu ja endiivit. Anna kiehua n. 20 minuuttia, valuta lävikössä.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado endiivit vuokaan, penslaa ne voisulalla ja ripottele päälle juustoraaste sekä korppujauhot. Gratinoi uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes paistos on kauniin ruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka