Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoidut endiivit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalpeat endiivisalaattikääröt ovat itse asiassa versoja, jotka kasvavat mullan alla. Versot suojataan valolta, jotta ne eivät viherry. Endiivisalaattia (salaattisikuria) käytetään erityisen paljon Belgiassa. Se on maultaan hieman kitkerä, mutta miedontuu keitettäessä.

4 hengelle

  • 8 endiiviä (salaattisikuria)
  • vettä ja suolaa keittämiseen
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 2 dl emmentaljuustoraastetta
  • 1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Siisti ja huuhtele endiivit.

2. Keitä 1/2 litraa vettä ja 1 tl suolaa. Lisää sitruunanmehu ja endiivit. Anna kiehua n. 20 minuuttia, valuta lävikössä.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado endiivit vuokaan, penslaa ne voisulalla ja ripottele päälle juustoraaste sekä korppujauhot. Gratinoi uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes paistos on kauniin ruskea.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini