Kevätsipulia juustokastikkeella

Nykyään kevätsipulia saa lähes vuoden ympäri. Tässä tarjoilemme sipulit klassisen juustokastikkeen kera.

Neljälle

  • 1 nippu kevätsipulia
  • suolaa ja vettä

Juustokastike

  • 3 rkl voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl kermamaitoa
  • 100 g emmentalraastetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Juustokastike: Sulata voi kattilassa, sekoita mukaan jauhot. Lisää kermamaitoa vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Lisää juusto, suola ja pippuri, sekoita ja anna juuston sulaa kunnolla. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Puhdista sipulit ja laita ne kattilaan. Kuumenna siinä kevyesti suolattua vettä ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä. Valuta lävikössä.

3. Asettele sipulit lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada juustokastike päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.