Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuohuva kurkkukeitto ja valkosipulikrutongit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on juhlava alkukeitto, joka tavallisesti yllättää useimmat vieraat. Juuri ennen tarjoilua keittoon kaadetaan kuohuviiniä, joka tekee siitä ihanan kuplivaa. Tämänkin keiton valmistukseen tarvitset koneellisen apuvälineen.

Neljälle

  • 1 pitkä vihreä kurkku
  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 5 dl vihanneslientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl kuohuviiniä

Krutongit

  • 12 ohutta viipaletta patonkia
  • 20 g voita
  • suolaa ja pippuria
  • ½ tl valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Krutongit: Kuumenna uuni 2225 asteeseen. Voitele patonkiviipaleet voilla ja ripota pinnalle hiven suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta. Nostele viipaleet uunipellille ja paahda uunissa 3-5 minuuttia

2. Kuori ja silppua sipulit hienoksi. Kuullota silppua voissa alhaisella lämmöllä, älä ruskista. Leikkaa kurkku palasiksi ja kuullota niitäkin hetki. Siirrä freesatut vihannekset kattilaan, kaada liemi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa viitisen minuuttia.

3. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Juuri hetkeä ennen tarjoilua keitto vielä kiehautetaan ja sekaan kaadetaan kuohuviini. Tarjoile lämmitetyiltä lautasilta, koristele mintunlehdillä ja krutongeilla.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto