Kuohuva kurkkukeitto ja valkosipulikrutongit
Tämä on juhlava alkukeitto, joka tavallisesti yllättää useimmat vieraat. Juuri ennen tarjoilua keittoon kaadetaan kuohuviiniä, joka tekee siitä ihanan kuplivaa. Tämänkin keiton valmistukseen tarvitset koneellisen apuvälineen.
Neljälle
- 1 pitkä vihreä kurkku
- 2 sipulia
- 2 rkl voita
- 5 dl vihanneslientä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 dl kuohuviiniä
Krutongit
- 12 ohutta viipaletta patonkia
- 20 g voita
- suolaa ja pippuria
- ½ tl valkosipulijauhetta
Valmistusohje
1. Krutongit: Kuumenna uuni 2225 asteeseen. Voitele patonkiviipaleet voilla ja ripota pinnalle hiven suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta. Nostele viipaleet uunipellille ja paahda uunissa 3-5 minuuttia
2. Kuori ja silppua sipulit hienoksi. Kuullota silppua voissa alhaisella lämmöllä, älä ruskista. Leikkaa kurkku palasiksi ja kuullota niitäkin hetki. Siirrä freesatut vihannekset kattilaan, kaada liemi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa viitisen minuuttia.
3. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Juuri hetkeä ennen tarjoilua keitto vielä kiehautetaan ja sekaan kaadetaan kuohuviini. Tarjoile lämmitetyiltä lautasilta, koristele mintunlehdillä ja krutongeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka