Oluthaudutetut talvivihannekset
Olut on ihana ainesosa – kysy miltä kokilta tahansa! Kun käytät olutta ruoanlaitossa, se antaa uuden ulottuvuuden vihanneksille, varsinkin juureksille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 rkl oliiviöljyä
- 350 g keltaisia pikkusipuleita
- 4 sellerinvartta
- 2 valkosipulinkynttä
- 175 g pieniä porkkanoita
- 1 ½ dl tummaa olutta
- 1 dl tomaattimehua
- 2 dl kasvislientä
- 1 tl fariinisokeria
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ryöppää ja kuori sipulit. Paloittele selleri 5 cm pituisiksi paloiksi, murskaa valkosipuli, kuori porkkanat. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa, paista sipuleita ja selleriä keskilämmöllä kunnes ne ovat kauniin värisiä, 10-12 minuuttia.
2. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia, lisää porkkanat. Lisää olut, tomaattimehu, kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle, alenna lämpöä ja keitä varoen n. 10 minuuttia tai kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet.
3. Nosta vihannekset pannusta ja pidä ne lämpiminä. Keitä kastiketta kokoon pari minuuttia. Asettele vihannekset tarjoiluvadille. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, kaada kastike vihannesten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka