Oluthaudutetut talvivihannekset

Olut on ihana ainesosa – kysy miltä kokilta tahansa! Kun käytät olutta ruoanlaitossa, se antaa uuden ulottuvuuden vihanneksille, varsinkin juureksille.

Neljälle

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 350 g keltaisia pikkusipuleita
  • 4 sellerinvartta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 175 g pieniä porkkanoita
  • 1 ½ dl tummaa olutta
  • 1 dl tomaattimehua
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 tl fariinisokeria
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Ryöppää ja kuori sipulit. Paloittele selleri 5 cm pituisiksi paloiksi, murskaa valkosipuli, kuori porkkanat. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa, paista sipuleita ja selleriä keskilämmöllä kunnes ne ovat kauniin värisiä, 10-12 minuuttia.

2. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia, lisää porkkanat. Lisää olut, tomaattimehu, kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle, alenna lämpöä ja keitä varoen n. 10 minuuttia tai kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet.

3. Nosta vihannekset pannusta ja pidä ne lämpiminä. Keitä kastiketta kokoon pari minuuttia. Asettele vihannekset tarjoiluvadille. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, kaada kastike vihannesten päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.