Kuorettomat lohkoperunat
Lohkoperunat kaikessa yksinkertaisuudessaan piristävät ruokaa kuin ruokaa. Se on nopea ja helppo tapa valmistaa perunat herkuksi, josta useimmat lapsetkin pitävät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi, laita ne sitä mukaa kylmään veteen. Kaada sitten perunoista vesi pois ja kuivaa lohkot puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
2. Voitele uunipelti oliiviöljyllä. Levitä perunalohkot pellille ja työnnä 225-asteiseen uniin. Anna olla uunissa 25-30 minuuttia. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa