Kuorrutetut perunat, vihersalaatti ja tsatsiki
Rapeat perunat ja ihanan valkosipulinen tsatsiki maistuvat taivaalliselta yhdessä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Gluteeniton, Kananmunaton
Perunat
- 1 kg kypsiä perunoita
- oliiviöljyä
- perunakuorrutetta
Vihersalaattti
- 1 lollorossosalaatti
- 1 tammenlehtisalaatti
- 1 punasalaatti
- 1 friseesalaatti
- 1 punasipuli
- 2 tomaattia
- 1 kurkkua
- oliiviöljyä
Tsatsiki
- 200 g maustamatonta jogurttia
- puolikas kurkku
- 1 valkosipulinkynsi
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 rkl sokeria
- tuoretta minttua
- tuoretta lehtipersiljaa
- ripaus suolaa
- sitruunanmehua
Valmistusohje
Pyörittele perunat öljyssä. Ripottele perunoiden päälle kuorruteseos.
Paista uunissa 185-astetta noin 20 minuuttia.
Revi ja pese sekä kuivaa salaatit. Viipaloi tomaatit sekä kurkku. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita salaatti, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä oliiviöljyllä.
Kuori kurkku ja raasta se raastimella. Hienonna valkosipulinkynsi sekä pieni pala inkivääriä.
Hienonna tuoreet yrtit. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä