Katkarapu-inkiväärisalaatti

Katkarapusalaatti on aina yhtä hyvää ja raikasta. Tässä reseptissä mausteet hieman poikkeavat: muun muassa inkivääriä, sambal oelekia. Vihannekset antavat salaatille ruokaisuutta ja ravitsevuutta.

4 annosta

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 250 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana
  • 1 keltainen paprika
  • 1 dl maissia

Mausteet

  • 1/4 tl kurkumaa
  • ½ tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl sambal oelek -maustekastiketta
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • 4 sitruunanlohkoa
  • salaatinlehtiä
  • 2 kirsikkatomaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi porkkana ja suikaloi paprika. Keitä porkkana, paprika ja sokeriherneet nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Sekoita ne sitten keskenään. Lisää maissi.

2. Sekoita joukkoon kurkuma, inkivääri, sambal oelek, suola sekä pippuri.

3. Jaa salaatinlehdet sekä vihannessekoitus neljälle lautaselle. Pane päälle katkaravut ja maustesekoitus. Koristele sitruunalla ja tomaatilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.