Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapu-inkiväärisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Katkarapusalaatti on aina yhtä hyvää ja raikasta. Tässä reseptissä mausteet hieman poikkeavat: muun muassa inkivääriä, sambal oelekia. Vihannekset antavat salaatille ruokaisuutta ja ravitsevuutta.

4 annosta

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 250 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana
  • 1 keltainen paprika
  • 1 dl maissia

Mausteet

  • 1/4 tl kurkumaa
  • ½ tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl sambal oelek -maustekastiketta
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • 4 sitruunanlohkoa
  • salaatinlehtiä
  • 2 kirsikkatomaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi porkkana ja suikaloi paprika. Keitä porkkana, paprika ja sokeriherneet nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Sekoita ne sitten keskenään. Lisää maissi.

2. Sekoita joukkoon kurkuma, inkivääri, sambal oelek, suola sekä pippuri.

3. Jaa salaatinlehdet sekä vihannessekoitus neljälle lautaselle. Pane päälle katkaravut ja maustesekoitus. Koristele sitruunalla ja tomaatilla.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapusalaatti