Katkarapu-inkiväärisalaatti
Katkarapusalaatti on aina yhtä hyvää ja raikasta. Tässä reseptissä mausteet hieman poikkeavat: muun muassa inkivääriä, sambal oelekia. Vihannekset antavat salaatille ruokaisuutta ja ravitsevuutta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 400 g kuorittuja katkarapuja
- 250 g sokeriherneitä
- 1 porkkana
- 1 keltainen paprika
- 1 dl maissia
Mausteet
- 1/4 tl kurkumaa
- ½ tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 tl sambal oelek -maustekastiketta
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- 4 sitruunanlohkoa
- salaatinlehtiä
- 2 kirsikkatomaattia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi porkkana ja suikaloi paprika. Keitä porkkana, paprika ja sokeriherneet nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Sekoita ne sitten keskenään. Lisää maissi.
2. Sekoita joukkoon kurkuma, inkivääri, sambal oelek, suola sekä pippuri.
3. Jaa salaatinlehdet sekä vihannessekoitus neljälle lautaselle. Pane päälle katkaravut ja maustesekoitus. Koristele sitruunalla ja tomaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa