Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattinen bataatti-sardiinipaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoinen loihtii bataatista mainion tomaattisen paistoksen. Sardiinit kruunaavat herkun.

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 1 bataattikuutioina
  • 1 paprika pieninä kuutioina
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 4 dl valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 0,5 dl oreganoa tai muita tuoreita yrttejä hienonnettuna
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 purkkia sardiineja
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuullota öljyssä bataatti, paprika ja sipulit. Sekoita joukkoon tomaattimurska, suola, sokeri ja mustapippuri.

Hauduta 10 minuuttia ja sekoita yrtit ja juustoraaste joukkoon.

Voitele laakea uunivuoka ja asettele bataatti-tomaattimuhennos ja sardiinit raidoittain uunivuokaan Ripottele sardiinien päälle parmesaaniraastetta ja laita uuniin 20 minuutiksi.

Nauti fenkoli-appelsiini-pähkinäsalaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata