Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmin maalaissalaatti ja uppomunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tällä salaatilla viikko lähtee mainiosti käyntiin. Basilika antaa siihen ihanan keväisen tuulahduksen.

Ainekset

  • 300 g erilaisia lehtisalaatteja
  • 10 basilikanlehteä
  • 1 rasia kirsikkatomaattia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g palvikinkkua palana
  • 10 tuoretta herkkusieniä
  • 1/2 sipulia
  • 2 viipaletta leipää
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • uppomuna

Valmistusohje

Revi salaatit ja basilikanlehdet kulhoon ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista kuutioitu kinkku, viipaloidut herkkusienet, lohkotut sipulit ja kuutioitu leipä.

Paista kevyesti kunnes leivät hiukan rapeutuvat, mutta eivät ruskistu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada paistos salaatin päälle ja nosta uppomuna salaatin kruunuksi. Pirskota lopuksi päälle hiukan vadelmaviinietikkaa ja tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lämmin salaatti