Lämmin maalaissalaatti ja uppomunat

Tällä salaatilla viikko lähtee mainiosti käyntiin. Basilika antaa siihen ihanan keväisen tuulahduksen.

Ainekset

  • 300 g erilaisia lehtisalaatteja
  • 10 basilikanlehteä
  • 1 rasia kirsikkatomaattia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g palvikinkkua palana
  • 10 tuoretta herkkusieniä
  • 1/2 sipulia
  • 2 viipaletta leipää
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • uppomuna

Valmistusohje

Revi salaatit ja basilikanlehdet kulhoon ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista kuutioitu kinkku, viipaloidut herkkusienet, lohkotut sipulit ja kuutioitu leipä.

Paista kevyesti kunnes leivät hiukan rapeutuvat, mutta eivät ruskistu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada paistos salaatin päälle ja nosta uppomuna salaatin kruunuksi. Pirskota lopuksi päälle hiukan vadelmaviinietikkaa ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!