Mozzarellasalaatti ja chilikastike
Italialainen ja thaimaalainen keittiö kohtaavat kaikkia aisteja hivelevästi tässä alkuruokasalaatissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 isohko mozzarella-pallo
- 8 minimaissia
- ½ punaista paprikaa
- ½ vihreää paprikaa
- 100 g sokeriherneitä
- 100 g parsakaalia
- 1 punasipuli
Makea chilikastike
- ½ dl makeaa chiliketsuppia
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 rkl limettimehua
- 2 rkl öljyä
- 1 tl hienonnettua korianteria
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita keskenään chiliketsuppi, limettimehu ja öljy sekä inkivääriraaste, korianterisilppu, suola ja pippuri. Anna maustua viileässä tarjoiluun asti.
2. Suikaloi paprikat. Jaa parsakaali nupuiksi. Kiehauta nopeasti minimaissit, paprikasuikaleet, sokeriherneet sekä parsakaali miedossa suolavedessä.
3. Kuori ja viipaloi sipuli. Jaa vihannekset neljälle lautaselle ja sirottele päälle sipuliviipaleet. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja jaa lautasille. Valuta päälle chilikastike ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku