22.10.2014. Makuja-osiossa perehdyttiin molekyyligastronomiaan ja valmistettiin kuppikakkuja mikrossa.
Aineet
- 4 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 4 rkl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 kananmuna
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl maitoa
- (Marianne-rouhetta, suklaata, kuivattuja marjoja tai hedelmiä tai pähkinöitä)
Työvälineet
- 2 pientä kulhoa
- ruokalusikka
- teelusikan mitta
Valmistusohje
Työohje:
1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään.
2. Mittaa kosteat aineet toiseen kulhoon ja sekoita ne keskenään.
3. Yhdistä kosteat aineet kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti.
4. Jaa taikina kahteen voideltuun mukiin.
5. Paista mikrossa (teho 800 W) 2 minuuttia.
6. Tarjoa heti. Voit halutessasi koristella kakun esim. sulatetulla suklaalla tai ker¬mavaahdolla. HUOM! Tarkasta mikron teho ja suhteuta paistoaika tehoon: mitä pienempi teho sitä pidempi paistoaika.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku