Kurkku-jogurttipirtelö
Makuja-kokki Maija Silvennoinen loihtii elokuun kunniaksi ihanan ruokaisan pirtelön. Tämä sopii vaikka koululaisen välipalaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 0,5 l kuorittua kurkkua paloina
- 1 valkosipulinkynsi viipaleina
- 10 lehteä basilikaa
- 4 tippaa tabascoa
- 2 dl ruokajogurttia
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Tomaatti-pekonileipä
- 4 viipaletta pekonia
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- rucolan lehtiä
- 2-3 kypsää tomaattia viipaleina
- vastajauhettua mustapippuria
- ruokajogurttia
- Yhdelle
- 1 dl pakastettuja lakkoja, karhunvatukoita tai vadelmia
- 1 banaani
- 1 dl maustamatonta, kevyttä jogurttia
- ½ dl kevytmaitoa
Valmistusohje
Valmista ensin keitto. Pane keittoainekset tehosekoittimeen soseuta tasaiseksi. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella.
Pane keitto kylmään vetäytymään.
Valuta leipä viipaleiden päälle oliiviöljyä.
Paahda grillissä pekoni ja leipäviipaleet. Pane rucolanlehdet ja tomaattiviipaleet leivän päälle. Aseta leivälle lopuksi pekoni viipale. Nauti kylmän keiton kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"