Kurkku-jogurttipirtelö

Makuja-kokki Maija Silvennoinen loihtii elokuun kunniaksi ihanan ruokaisan pirtelön. Tämä sopii vaikka koululaisen välipalaksi.

Ainekset

  • 0,5 l kuorittua kurkkua paloina
  • 1 valkosipulinkynsi viipaleina
  • 10 lehteä basilikaa
  • 4 tippaa tabascoa
  • 2 dl ruokajogurttia
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Tomaatti-pekonileipä

  • 4 viipaletta pekonia
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • rucolan lehtiä
  • 2-3 kypsää tomaattia viipaleina
  • vastajauhettua mustapippuria
  • ruokajogurttia
  • Yhdelle
  • 1 dl pakastettuja lakkoja, karhunvatukoita tai vadelmia
  • 1 banaani
  • 1 dl maustamatonta, kevyttä jogurttia
  • ½ dl kevytmaitoa

Valmistusohje

Valmista ensin keitto. Pane keittoainekset tehosekoittimeen soseuta tasaiseksi. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Pane keitto kylmään vetäytymään.

Valuta leipä viipaleiden päälle oliiviöljyä.

Paahda grillissä pekoni ja leipäviipaleet. Pane rucolanlehdet ja tomaattiviipaleet leivän päälle. Aseta leivälle lopuksi pekoni viipale. Nauti kylmän keiton kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!