Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kukkakaali-vuohenjuustokeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan kermainen kukkakaalikeitto saa makua vuohenjuustosta.

Ainekset

  • 500 g tuoretta kukkakaalia
  • 100 g tuorevuohenjuustoa
  • 1 pieni kevätsipuli silputtuna
  • 50 g voita
  • 2 rkl vettä
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • valkopippuria myllystä
  • suolaa

Valmistusohje

Irrota kukkakaalin nuput rangasta. Kuullota kattilassa sipulit ja pieneksi leikatut kukkakaalit voissa kuumiksi. Lisää vesi, maito ja anna kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla. Lisää kerma ja juusto sekoittaen. Anna kiehahtaa.

Laita halutessasi keitto tehosekoittimeen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

Tarjoile paahdetun tai pariloidun maalaisleivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto