Kukkakaali-vuohenjuustokeitto
Julkaistu
Ihanan kermainen kukkakaalikeitto saa makua vuohenjuustosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g tuoretta kukkakaalia
- 100 g tuorevuohenjuustoa
- 1 pieni kevätsipuli silputtuna
- 50 g voita
- 2 rkl vettä
- 4 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- valkopippuria myllystä
- suolaa
Valmistusohje
Irrota kukkakaalin nuput rangasta. Kuullota kattilassa sipulit ja pieneksi leikatut kukkakaalit voissa kuumiksi. Lisää vesi, maito ja anna kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla. Lisää kerma ja juusto sekoittaen. Anna kiehahtaa.
Laita halutessasi keitto tehosekoittimeen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla.
Tarjoile paahdetun tai pariloidun maalaisleivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku