Herkkutattikeitto

Lämmin ja maukas keitto sopii hyvin juhlaan.

Ainekset

  • 200 g herkkutatteja
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 l kasvislientä
  • 5 dl kermaa
  • 2 siivua vaaleaa leipää
  • suolaa
  • mustapippuria
  • nokare voita
  • öljyä kuullottamiseen

Valmistusohje

Kuutioi tatit. Kuullota kuumassa kattilassa tattikuutiot, sipuli ja valkosipuli. Lisää kasvisliemi ja kerma. Keitä hiljalleen keittoa kunnes on 2/3-osaa jäljellä. Paahda leipäsiivut pannulla tai paahtimessa ja kuutioi siivut. Soseuta keitto ja suurusta paahdetulla leivällä. Paranna keittoa nokareella voita ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.