Kuskusia, kanaa ja lammasta

Tämä on tyypillinen pohjoisafrikkalainen ruoka, josta on olemassa monta muunnosta. Tämä resepti on kotoisin Marokosta, ja siihen tulee lammasta, kanaa ja paljon vihanneksia.

Ainekset

  • Neljälle
  • 300 g luutonta lampaanlihaa
  • ½ broileri
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl chiliä
  • ½ pkt sahramia
  • ½ tl murskattua juustokuminaa
  • 4 dl vettä
  • ½ keltainen kesäkurpitsa viipaleina
  • 2 porkkanaa, kuorittuna ja viipaloituna
  • 1 vihreä paprika suikaleina
  • 2 tomaattia lohkoina
  • 4 dl vettä
  • 4 dl kuskusia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele lampaanliha 3 cm kokoisiksi paloiksi ja broileri 4-5 osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa, ruskista kana ja lammas joka puolelta. Lisää sipuli, suola, korianteri, chili, sahrami ja juustokumina, paista 2-3 minuuttia. Lisää vesi, laita kansi päälle ja keitä 30 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa, porkkana ja paprika ja keitä vielä 10 minuuttia. Lisää tomaatit ja keitä vielä puoli minuuttia.

2. Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Kaada kuskus isolle vadille ja tee keskelle syvennys. Asettele lihat, kanat ja vihannekset syvennykseen, kaada päälle hieman kastiketta. Tarjoile loppu kastike erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.