Bressen kana
Ranskalaisen keittiön taidonnäyte saa sijan Jounin keittiössä ja lisukkeekseen kermaista gratin dauphinoisea.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Bressen kana (tai muu luomu-, vapaa- tai jyväbroileri)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- laakerinlehti
- pari sitruunan lohkoa
- 1 rkl merisuolaa
- mustapippuria
- öljyä
Valmistusohje
Jos sinulla on kokonainen kana, puhdista se. Jätä maksa ja kaula talteen.
Laita kanan sisään mausteet: sipulit, laakerinlehti, sitruunanlohkot, merisuola ja pippuri. Sido kana umpeen.
Paista kana isossa padassa kuumassa öljyssä pinta kiinni. Kääntele lusikalla, ettet tee reikiä kanaan. Huom! Linnun pitää olla ennen paistoa kauttaaltaan huoneenlämpöinen, ei jääkaappikylmä!
Laita kana padassa uuniin n. 220 asteeseen 35–45 minuutiksi.
Jos pastinrasva on musta, heitä se pois ja korvaa uudella seoksella: ⅔ öljyä + ⅓ voita. Valele lintua usein paiston aikana.
Anna linnun vetäytyä ainakin 15 minuutia paiston jälkeen uunin läheisyydessä alumiinipaperilla suojattuna, ei vetoisassa paikassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa