Kylmä kanavati
Tämä on hyvä, kylmä ruoka tarjoilla höyryävän kuuman riisin kera. Voit valita, irrotatko kaikki lihat broilereista vai tarjoiletko kanankoivet kokonaisina, mutta ilman nahkaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kahdeksalle-kymmenelle
- 2 broileria
- 5 valkopippuria
- 5 mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 maustemitta timjamia
- 1 keltasipuli
- 2 porkkanaa
- suolaa
Vadille
- pieniä porkkanoita
- parsannuppuja
- hienonnettua persiljaa
- kurkkua
- 6 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Laita broilerit pataan, suolaa ja lisää vettä niin että linnut peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää keittämisen muut ainekset. Keitä hiljalleen kunnes kanat ovat valmiita ja liha irtoaa helposti luista. Anna jäähtyä.
2. Siivilöi liemi. Vedä broilereista nahka, paloittele lihat pieniksi paloiksi. Hienonna pienimmät lihapalat ja pakkaa ne tiiviisti pieniin foliovuokiin. Kaada päälle hieman lientä ja laita jääkaappiin jähmettymään.
3. Asettele loput lihat vadille vihannesten kera. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata n. 6 desilitraan lientä. Anna jäähtyä ja lusikoi hyytelö vadille liemen alkaessa jähmettyä. Laita vati kylmään hyytymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka