Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä kanavati

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hyvä, kylmä ruoka tarjoilla höyryävän kuuman riisin kera. Voit valita, irrotatko kaikki lihat broilereista vai tarjoiletko kanankoivet kokonaisina, mutta ilman nahkaa.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 2 broileria
  • 5 valkopippuria
  • 5 mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 keltasipuli
  • 2 porkkanaa
  • suolaa

Vadille

  • pieniä porkkanoita
  • parsannuppuja
  • hienonnettua persiljaa
  • kurkkua
  • 6 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Laita broilerit pataan, suolaa ja lisää vettä niin että linnut peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää keittämisen muut ainekset. Keitä hiljalleen kunnes kanat ovat valmiita ja liha irtoaa helposti luista. Anna jäähtyä.

2. Siivilöi liemi. Vedä broilereista nahka, paloittele lihat pieniksi paloiksi. Hienonna pienimmät lihapalat ja pakkaa ne tiiviisti pieniin foliovuokiin. Kaada päälle hieman lientä ja laita jääkaappiin jähmettymään.

3. Asettele loput lihat vadille vihannesten kera. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata n. 6 desilitraan lientä. Anna jäähtyä ja lusikoi hyytelö vadille liemen alkaessa jähmettyä. Laita vati kylmään hyytymään.

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa